Symantec објави дека Facebook случајно дозволил пристап на надворешни апликации до корисничките податоци, како профили, слики, чет, и можност да се постираат пораки и да се копа низ личните податоци.

Прочитај повеќе

Facebook се одлучи да ги енкриптира (шифрира) корисничките идентификациони броеви (UID). Ова следи по неодамнешното откритие дека Facebook апликациите ги споделува корисничките ID броеви со маркетинг агенции и компании кои „копаат“ интернет информации и покрај тоа што таквото извлекување од податоци е забрането на Facebook.

Прочитај повеќе

Дискотеки“ е нова Facebook aпликација со која ги наоѓате местата за вашите вечерни излегувања. Со одбирање на град добивате листа на локали во соодетниот град. За секое прикажан локал можете да ги видете деталите, што ќе се случува на ова место, кој ќе присуствува настанот и ќе ја видите галеријата на локалот.

Прочитај повеќе