Kорисниците на Hzone и iFit повеќе од една година беа оставени во немилост на хакерите, вели безбедносен експерт од DataBreach.net за Buzzfeed. Станува збор за исклучително чувствителни податоци бидејќи едната апликација, Hzone, се користи за состаноци на ХИВ-позитивни корисници. Податоците кои беа изложени се имиња, имејл адреси, родендени, брачен статус, број на деца, сексуална ориентација, […]

Прочитај повеќе