Доколку забележите Error 451 во прелистувачот, станува збор за содржина која не може да ја видите поради цензура. HTTP кодот официјално е установена од Internet Engineering Task Force (IETF), а доаѓа од романот „Fahrenheit 451“ од Реј Бредбери. Книгата зборува за дистопично општество во кое владее стравот и се палат книги. Предлогот да се усвои […]

Прочитај повеќе

Internet Engineering Task Force (IETF) ги препозна скриените .onion домени како домени со специјална употреба. Додавањето на овие домени на листата е дело на Tor Project и Facebook, како дел од напорите за безбедност на сите корисници „Како резултат на ова, никој нема да може да купи .onion домен за да не дојде до конфликт […]

Прочитај повеќе