Идеи кои вредат да се споделат е мотото на инспиративната TED конференција, настан кој наскоро може да го видиме и во Скопје. Иницијативата за локален TED настан стартуваше пред некој месец, а неодамна беше одобрена и лиценцата за TEDxSkopje со што идеја се приближи поблиску кон реализиран настан каде истакнати личности од Македонија ќе го споделат своето искуство и знаење.

Прочитај повеќе