Во последно време изгледа како секој да ќе си направи сопствена крипто валута. Куп различни индустрии, држави и ентузијасти веќе претставија сопствени дигитални валути. Можеби затоа и не големо изненадувње дека и Kodak лансира сопствена валута. Популарниот производител на камери во партнерство со лондонската компанија Wenn Media Group започна со ICO. Малку потоа акциите на […]

Прочитај повеќе

Ова кусо видео овозможува подетален преглед на ICO (Initial Coin Offerings). Initial Coin Offerings е термин  за криптовалути или крипто-токени кои ги добиваат инвеститорите во замена за својата инвестиција. Или некој на инвеститорот му дава крипто-токени во замена за Bitcoin и Ethereum. Овие токени потоа можат да станат акции во стартапите. Креатор на видеото е […]

Прочитај повеќе

Reality Clash е игра во проширена реалност која се игра во вистинскиот свет или барем во некоја негова  алтернативна верзија. Играта е креирана од Reality Gaming Group, а на неа работи и мал тим од Битола. Тимот од Македонија е: Соња Ангелевска – Community Manager; Јове Стојчевски – веб дизајн; и Никола Мукоски – веб девелопер. […]

Прочитај повеќе

Сем Алтман од Y Combinator е заинтересиран за развој на blockchain што ќе може да им помогне на луѓето да инвестираат во стартапи. „Нѐ интересира како компании како Y Combinator, може да користат blockchain да го демократизираат инвестирањето. Треба да пронајдеме начин за ова“, вели Сем Алтман, на Disrupt SF. Еден од начините на кој ова […]

Прочитај повеќе