Започнува Google I/O конференцијата каде се очекува гигантот да го претстави својот музички сервис во облакот, како и неколку новини околу мобилната Android платформа. Конференцијата ќе трае денес и утре, среда, а сите клучни говори и претставувања ќе одат во живо на YouTube.

Прочитај повеќе

Android, мобилнот оперативниот систем е со отворен код, секој програмер и производител на мобилни уреди може да го искористи за свои потреби, да го модифицира.

Прочитај повеќе