Европската Комисија отвори истрага да испита дали Apple и уште пет издавачи преземаат несоодветни мерки да ја ограничат конкуренцијата на пазарот на е-книги. Петте издавачи се Hachette Livre, Penguin, Harper Collins, Simon & Schuster и Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck. Истрагата е започната по обвиненијата од компани кои не се именувани дека Apple заедно со петте […]

Прочитај повеќе

Apple објави дека во првиот ден од продажбата на нивниот таблет се продадени над 300.000 iPad-и во Америка. iPad чини од 500 до 800 долари, зависно од спецификациите, додека за европскиот пазар се уште не е објавена цената. Apple додаде дека новите iPad корисници симнале и над 1 милион апликации за уредот, и над 250.000 е-книги купени од новиот iBookStore, продавница за електронски книги.

Прочитај повеќе