IBM го презентираше својот Lotus Software, што е колаборативна бизнис платформа која содржи разни бизнис решенија како белешки, календари, мејлови, веб состаноци за поефективна работа на една компанија.

Прочитај повеќе

Smarter Planet тимот на IBM кој работи на концепти како секојдневните нешта да бидат вмрежани и да се воспостави комуникација меѓу нештата, објавија видео во кое ги објаснуваат интернет на нештата и систем на систем концептите.

Прочитај повеќе

Intel се најде повторно на суд поради монопол и манипулација на пазарот со цел да ја отстрани
конкуренцијата. Овојпат компанијата е тужена од државата Њу Јорк откако по 20 месечна истрага се откри дека Intel нудел „специјални“ попусти вредни милијарди долари на Dell, IBM и Hewlett-Packard за да ги користат Intel-овите процесори наместо тие на конкурентите.

Прочитај повеќе