Една од најпознатите ИТ компании, IBM, го објави својот влез во Хрватска. Компанијата во соработка со хрватските универзитети ќе го отвори првиот глобален иновациски центар кој ќе биде лоциран во Загреб. IBM Client Innovation Centar според најавата на почеток ќе отвори 500 нови работни места. Новото седиште ќе биде меѓународен центар за иновации, а засега се бараат […]

Прочитај повеќе