Новиот процесор на Intel i9 9900K е чудовиште кога перформансите се во прашање. Процесорот е од деветта генерација и ќе биде веројатно најмоќниот процесор од оваа серија. Intel Core i9 9900K доаѓа со 8 физички / 16 логички јадра. По бројот на јадра се исти со претходникот во истата серија Intel it 9700K, иако овој […]

Прочитај повеќе

Intel го претстави новиот 18-јадрен i9 процесор. Компанијата се надева дека процесорот од 2.000 долари ќе успее да ги убеди корисниците да не го менуваат Intel за АMD. Процесорот i9-7980XE доаѓа со работна фреквенција од 2.6 GHz, и можност за Turbo Boost 2.0 до 4.3 GHz. Со Turbo Boost 3.0 процесорот може да работи на 4.4 […]

Прочитај повеќе