HyperFace е проект чија актуелност допрва ќе расте во иднина. Станува збор за иницијатива која ќе помогне да се заштитат граѓаните од следење преку препознавање на ликови. HyperFace е развиен за потребите на NeuroSpeculative AfroFeminism проектот на Санденс фестивалот. Идејата е нешто поелегантна од очилата со огледалца и очилата со диоди. Наместо ова Адам Харви од […]

Прочитај повеќе