Хибридните верзии на GTX 1080 и GTX 1070 кои ги произведува EVGA се помеѓу најбрзите верзии на картичките досега. Двете доаѓаат со хибридно ладење што овозможува подобри перформанси и помало загревање. EVGA GTX 1080 Hybrid има работна фреквенција од 1.712MHz до 1.860MHz во „boost“-мод. Поради хибридното ладење картичката има повеќе простор за оверклоукување. Ладењето овозможува […]

Прочитај повеќе

Lenovo го претстави LePad, хибриден компјутер кој функционира како таблет на допир работејќи на Android, но може да прикачи на лаптоп и да функционира како класичен екран додека лаптопот работи на Windows.

Прочитај повеќе