По бројните проблеми кои Samsung ги имаше со новиот телефон Galaxy Note 7, компанијата се соочува со еден куп шеги на нивна сметка… Една од најдобрите до сега е спакувана во GTA V мод, во кој во продавница за оружје го купувате Galaxy Note 7 и практично го користите како бомба. Повеќе за проблемите на Galaxy Note […]

Прочитај повеќе

Брејкинг.нет e нов сатиричен медиум кој објавува забавни вести од македонското секојдневие. Тука ќе прочитате дека „Тројца Хунзи се повредени во тепачка поради политичка криза во Македонија“, за како „Во Скопје е отворен Факултет за менаџмент менаџмент“ и како властите ќе обезбедат „Стипендија за последниот Македонец што не магистрирал“. Секако, сите наслови се пародии. Хунзите […]

Прочитај повеќе

Друштвени мрежи! (аплауз) Вака започнува пародијата на Onion во која се исмејуваат маркетинг агенциите и користењето на друштвените мрежи. „Не знаевме што да правиме за клиентите, па им отворивме профил на Facebook.“, вели Камерун Хјуз во своето излагање на Onion Talks кои се исто пародија на TED конференцијата. Погледнете го видеото: [youtube]CK62I-4cuSY[/youtube]

Прочитај повеќе

Fejs.mk, Fail.mk, 9gag.mk, Demotivacija.mk… За помалку од една година, овие „нови“ забавни сајтови, кои ги користат интернет меми и „рејџ“ карактерите, станаа едни од најпопуларните .мк сајтови посетувани од десетици илјади корисници дневно. Иако концептуално се копија на популарни светски сајтови, тие се оригинален хит кај македонските корисници бидејќи успеваат да ја локализираат најдобрата содржина […]

Прочитај повеќе

Ако има популарен локален настан, тогаш очекувајте да има и дискусија на друштвените мрежи, посебно на Twitter каде има се повеќе македонски твитерџии кои секогаш започнуваат интересни дискусии со секогаш забавни коментари, секогаш со огромна доза на хумор и сатира.

Прочитај повеќе