Symphony Solutions Скопје го организира својот прв добротворен хакатон „KindHack”. Настанот ќе се одржи на 22 и 23 септември во просториите на Symphony Solutions во Скопје. Сите невладини организации и институции од Скопје и пошироко, кои имаат идеја за проект за кој им е потребнo ИТ познавање, се добредојдени да аплицираат со своите проекти до […]

Прочитај повеќе

Овогодишниот настан Summer Games Done Quick собра неверојатни $1,760,400 за организацијата „Доктори без граници“, што е значително повеќе од минатогодишниот настан, кој собра 1.3 милиони долари. Summer Games Done Quick е настан во времетраење од една недела каде талентирани играчи ги играат најпознатите игри на најбрз можен начин и со одредени дополнителни предизвици. Па така, […]

Прочитај повеќе

Во сабота, 12-ти декември, ќе имате шанса да видите голи твитерџии и твитерџики, чии тела ќе бидат овековечени во еротски фотографии на #ТвитерКалендар 2016. „Сакајќи да се продолжи традицијата на овој календар, годинава, седуммина храбри момци и девојки од Twitter заедницата имаа ентузијазам да се разголат пред објективот на фотографот Ѕвонко Плавевски, раскажувајќи ја приказната […]

Прочитај повеќе