Facebook претстави две нови опции за безбедност и заштитување на профилот. Се чини никој не ми кажал за опциите на основачот на мрежата Марк Закерберг, чија фан страна беше пробиена истиот ден кога се претставија и новите опции.

Прочитај повеќе

Digital Society направи тест за основната безбедност на единаесте популарни веб сервис, давајќи им оцена од А до F, A значи 5, а Ф =1. Најуспешен на тестот се покажа Gmail.com, со чиста петка, додека Google.com доби тројка (C). Интересно Facebook и Twitter ги паднаа тестовите, односно се покажаа како најранливи сервиси.

Прочитај повеќе

Додатокот за Firefox – Firesheep овозможува да пробиете лесно нечиј профил на друштвените мрежи и други ранливи сајтови преку WiFi мрежата крадејќи им ги „колачињата“.

Прочитај повеќе

HTTPS Everywhere e бета додаток за Firefox со кој можете да си ги шифрирате разговорите на сајтови како Facebook и Twitter.

Прочитај повеќе

Кога ќе пребарувате нa Google од сега ќе можете да го користите енкриптираното пребарување и со тоа да бидете побезбедни, а вашите информации да останат ваши, да не бидат собирани од сајтови. Сервисот може да се најде на https://www.google.com.

Прочитај повеќе