Ова видео е продолжение од минатото видео за CSS селектори. Во ова видео Никола продолжува со објаснување за начините на кои може да селектираме елементи и тоа овој пат ќе научиме за комбинатори. Никола Ѓоргиев е фронт-енд девелопер кој своето C#, Unity, JavaScript и React искуство ги споделува со сите преку туторијали на својот YouTube канал. […]

Прочитај повеќе

Конечно во HTML и CSS туторијалите дојдовме до делот за CSS. Во ова воведно видео Никола објаснува повеќе за CSS селекторите. Во видеото ќе дознаеме: каде се може да пишуваме CSS, што се селектори, какви селектори постојат и како се користат. Никола Ѓоргиев е фронт-енд девелопер кој своето C#, Unity, JavaScript и React искуство ги […]

Прочитај повеќе

Во ова видео ќе се запознаеме со тагови за форматирање на текст. Покрај најчесто користените тагови во видеото може да се видат и тагови кои поретко се користат, а за првпат се споменати и семантички тагови. Никола Ѓоргиев е фронт-енд девелопер кој своето C#, Unity, JavaScript и React искуство ги споделува со сите преку туторијали на […]

Прочитај повеќе

Во овој дел од туторијалите  ќе се запознаеме со еден од најважните тагови. Хајперлинковите се дел од елементите кој го прават интернет вистинска мрежа, па секако се исклучително важни да ги знаеме. За среќа креирањето на линкови е супер едноставно, па нема да мора многу да се напрегате да запомните сè што е потребно. Никола […]

Прочитај повеќе