Microsoft го надгради Hotmail.com и од денес тој е Outlook.com. Функцијата на имејл сервисот останува иста, но изгледот е значително подобрен. Сo многу помалку реклами и значително почист изглед Outlook е еден од поубавите и попрактичните сервиси за електронска пошта. Оutlook овозможува синхронизирање на настаните од календарот, поштата на телефон, таблет или дектоп компјутер. Покрај […]

Прочитај повеќе

Microsoft наскоро ќе ги префрли сите постоечки Hotmail корисници на новата платформа Outlook.com која веќе има над 60 милиони корисници. Новиот веб-базиран имејл сервис беше претставен пред шест месеци, и сега, по тестирањата, стартува официјално нудејќи им на корисниците паметна интеграција со друштвените мрежи и лесно споделување на „стотици фотографии и видеа со една порака“. […]

Прочитај повеќе

Windows Phone 8 најверојатно ќе дозволи да се синхронизираат и складираат SMS пораките, фотографиите, видеата и другите фајлови на Hotmail и новиот веб-базиран мејл клиент, Outlook.com, пишува Verge повикувајќи се на функционалностите во SDK алатките. Од претходно се знае дека синхроназицијата е можна и со PC и xBox, како и закачување фотографии и видеа на […]

Прочитај повеќе

Голем број од компаниите кои произведуваат разни веб апликации, своите производи ги прават околу друштвените мрежи, или измислуваат нови друштвени мрежи. Стартапот PowerInbox е исто така апликација која се занимава со друштвените мрежи, но од поинтересен агол. PowerInbox е апликација која им овозможува на корисниците да користат друштвени мрежи внатре во нивниот e-mail профил. PowerInbox […]

Прочитај повеќе

<Надополнето 05.07.11> Facebook се обидува да ја блокира Friend Exporter апликацијата. За многу корисници можеби оваа апликација нема да работи. </надополнување>

Прочитај повеќе

<Надополнето> Google ги поврати податоците од сите оштетени мејлови велејќи дека покрај онлајн складиштата за податоци, тие истите ги чуваат и на лента.

Прочитај повеќе

Отсега, освен што може да зборувате со вашите MSN контакти, ќе можете да зборувате (чет) и со вашите Facebook пријатели преку вашето Hotmail сандаче. „Бидејќи Gmail не претрка донесувајќи ја комуникацијата преку инбоксот, ние отидовме чекор понатаму и ги донесовме и нашиот чет и Facebook четот во Hotmail”, вели Microsoft претставувајќи ја опцијата која сега стартува глобално. Оваа опција досега можеа да ја користат само шест региони, а отсега е овозможена глобално. Од кога е објавена оваа можност, 2.5 милиони корисници ги поврзале своите Hotmail профили.

Прочитај повеќе

Hotmail доби кул опција со која може да си го сокриете правиот имејл, односно да користите алијас имејл со што ќе може да се заштитите од спам и несакани пораки додека користите разни веб сервиси.

Прочитај повеќе

По Gmail и Yahoo, сега и Microsoft претстави опција за Hotmal со која ќе може да се менаџираат мејловите од другите сервиси.

Прочитај повеќе

Новиот подобрен Hotmail сега е достапен за сите 350 милиони корисници ширум светот, во 220 земји. Ова е еден од најголемите редизајнирања на мејл сервисот до сега.

Прочитај повеќе