Над 10 милиони фајлови на гости во хотели се јавно достапни боради безбедносен пропуст. Корисниците на сервисот Cloud Hospitality кој овозможува резервација на хотелска услуга се жртва на овој пропуст. Развивач на Cloud Hospitality е шпанската компанија Prestige Software. Над 24,4 GB со чувствителни лични податоци се достапни поради погрешно конфигуриран AWS S3 bucket. Сервисот се користи […]

Прочитај повеќе

Безбедносни експерти открија дека милиони електронски брави, од хотели низ целиот свет, се подложни на хакирање. Безбедносен пропуст овозможува креирање на дигитален калауз што ќе може да се користи за отклучување на сите брави од производите. Експертите работеа со бравите на Vision Software, брави стари 20 години. Ова последниве неколку години експерите од F-Secure се […]

Прочитај повеќе