Вчера падна уште една аквизација во светот на друштвените мрежи. Имено, HootSuite кој им овозможуваше на корисниците да ги менаџираат своите профили на друштвените мрежи, го купи Seesmic – апликација која, хм… ја врши потполно истата работа. Како што и сами се нарекуваат, пријателски конкуренти на пазарот, Рајан Холмс, извршниот директор на HootSuite и Лоик […]

Прочитај повеќе

Поаѓајќи од мојата љубопитност за тоа кои се најкористените Twitter апликации oд македонските корисници, решив да спроведам една кратка анкета. Онлајн анкетата се состоеше од четири прашања – две демографски (пол и возраст) и другите две се однесуваа на тоа кои Twitter апликации ги користат и од што најчесто твитаат. Ова се резултатите добиени од […]

Прочитај повеќе

Минатата недела Google+ конечно се збогати со официјални страници за брендови и компании, и после само една недела веќе овозможува новите Google+ страници да се водат од апликации за менаџирање на друштвени профили. Како за почеток, Google+ ќе биде достапен на шест апликации за менаџирање на друштвени профили: HootSuite, Involver, Buddy Media, Context Optional, Hearsay […]

Прочитај повеќе

Клиентот за следење на друштвените мрежи, HootSuite стартуваше App Directory опција со која може да се интегрираат YoуТube, Flickr, Tublr и Get Satisfaction во панелот. Преку HootSuite ќе може да се прегледува содржина од овие друштвени сервиси, да се прегледуваат видеа на YouTube, прегледуваат Flickr фотографии, да се пребаруваат Tumblr блогови, да се постира на […]

Прочитај повеќе

Hootsuite го купи TwitterBar додатокот за Firefox симнат околу 2 милиони пати и го преименува во Hootbar. Додатокот e интересен и лесен начин за споделување линкови и пораки на Twitter преку барот за адреси на прелистувачот. Заедно со Hootlet овој додаток станува навистина корисен за постирање и на другите друштвени мрежи како Facebook, фан страни […]

Прочитај повеќе

Hootsuite, сервис за менаџирање на друштвени сервиси како Twitter и Facebook, ја стартуваше Hootsuite Social Analytics алатката за друштвена анализа.

Прочитај повеќе

„Кога ги стартувавме Promoted Tweets во април, го најавивме планот за постепено нивно стартување во сите места каде корисниците го користат Twitter: прво во пребарувањето на Twitter.com, подоцна во пребарувањето преку нашите партнери, и евентуално во корисничкиот стрим.“ вели Twitter во блог пост.

Прочитај повеќе

Веб базираниот Тwitter клиент HootSuite во новата верзија 5 додаде доста нови и интересни опции што се одлични не само за индивидуалните корисници, туку и на бизнисите. (мали или големи не е важно, на „интернетс“ сите имаат пристап до корисни алатки).

Прочитај повеќе