Јапонскиот производител на автомобили и мотоцикли Honda вчера објави дека поради сајбер напад запреле со производство во неколку производи постројки за производството на автомобили и мотори. Портпаролот на Honda потврди дека се цел на сајбер напад. Во нападот врз Honda е користен ransomware, а портпаролот објави дека се сомневаат дека малициозниот софтвер е инсталиран на […]

Прочитај повеќе

Саемот на технологија и електроника CES имаше куп интересни презентации на уреди и хардвер. Новиот концепт на Honda за мотор кој му помага на возачот да оддржува рамнотежа е само една од поинтересните презентации… Моторот може и да го следи сопственикот додека се движи пеш, па дури и да се паркира. Технологијата која се користи за […]

Прочитај повеќе

Honda е во преговори со Alphabet (поранешен Google Inc.) за имплементација на технологија за автономни возила која е развиена од страна на инжинерите на Google Alphabet. Alphabet неодамна од одделот за развој на паметни возила креираше посебна компанија – Waymo. Токму ова беше една од шпекулациите за можни извори на заработка на Waymo: лиценцирање на […]

Прочитај повеќе

Компанијата која оваа недела го купи ARM, SoftBank и јапонскиот автомобилски гигант, Honda, работат на паметен автомобил кој ќе може да зборува со своите корисници. Компаниите работат на технологија која ќе ја препознава емотивната состојба на возачот и ќе може да го охрабри или да му понуди совет, јави Reuters. „Замислете роботите со својата супер-интелигенција […]

Прочитај повеќе