Директорот на Apple, Тим Кук, јавно проговори дека е горд на својата хомосексуалност. Иако се знаеше за неговата сексуална определба, сепак г. Кук, кој застана на чело на една од највредните ИТ компании по смртта на Стив Џобс, за прв пат се изјасни пред целата јавност дека е горд што е геј и дека „тоа […]

Прочитај повеќе

Британската кралици конечно по повеќе од 50 години го помилува Алан Туринг, јавува BBC. Алан Туринг беше брилијантен математичар, логичар и крипто-аналитичар, кој со својата работа на разотктивање на Енигма машината значително ја скрати поморската војна во Атлантикот, но и ја започна ерата на компјутерите. И покрај сите овие заслуги г. Туринг, по тогашните закони […]

Прочитај повеќе

Директорот на Apple и еден од најмоќните ЛГБТ луѓе во ИТ индустријата, Тим Кук, за прв пат јавно зборуваше за дискриминацијата против неговата сексуална определеност. На настан за човекови права на Аубурн Унивезитот, на кој г. Кук доби награда за животно дело, тој опфати неколку теми вклучувајќи го расизмот на кој како млад бил сведок […]

Прочитај повеќе

<Надополнето > Apple после бурната реакција на интернет, вчера вечер ја отстрани апликацијата, се уште не давајќи официјална изјава или пак објаснување. Ако сега го пребарате низ App Store името Exodus Internacional, нема да добиете никаков резултат. Исто така, тоа може и да се потврди од твитот на предсетадателот на христијанското здружение.

Прочитај повеќе