Apple наскоро би можел да претстави нов модел на паметниот звучник HomePod. Покрај звучници новиот HomePod ќе доаѓа со екран и камера и според најавите ќе наликува на некој од постоечките уреди како Echo Show или Facebook Portal. Пазарот за уреди кои се повеќе-во-еден и управуваат со паметниот дом е нов и сè уште има […]

Прочитај повеќе

Apple го претстави својот прв уред за управување со домот, паметниот звучник HomePod. Уредот не се разликува премногу од конкуренцијата, иако според квалитетот на звукот е далеку пред Amazon Echo и Google Home, пишува Verge. Ова се однесува пред сè на звукот, кој е далеку пред конкуренцијата. Звучникот е подобар, но за жал, сѐ друго […]

Прочитај повеќе

Паметнипот звучник од Apple требаше да биде достапен во продожба од декември, но сепак уредот не е завршен и ќе доцни.  Заинтересираните купувачи ќе треба да почекаат до 2018 година. Засега нема точна дата, но би требало да биде на почетокот. „Едвај чекаме луѓето да го искусат HomePod, бежичниот звучник за домот. Сепак потребно ни […]

Прочитај повеќе

За разлика од Googlе и Amazon кои креираа паметен асистент за управување со домот, HomePod на Apple ќе остане само звучник, вели Тим Кук за Bloomberg. Причината за ова едноставна, Apple може да си дозволи управувањето на домот од оди преку iPhone. Компанијата има 375 милиони уреди со Siri преку кој може да управува со […]

Прочитај повеќе