Армијата на САД е заинтересирана за очила за проширена реалност. Армијата на САД објави дека ќе ја продлабочи соработката со Microsoft oд креирање на прототип на продукциска фаза. Microsoft ќе треба на армијата да и испорача 120 000 уреди кои се базирани на истата технологија како и HoloLens. Договорот во следните 10 години може да […]

Прочитај повеќе