Asus го претстави хибридот Transformer Book кој ќе работи на Windows 8. Овој хибриден уред е всушност лаптоп со 11,6, 13 и 14-инчен HD екран кој кога ќе се извади од седиштето се претвара во таблет компјутер. Работи на третата генерација Intel iCore процесори и има 4GB RAM, USB 3.0 и nVidia графичка картичка. Благодарение […]

Прочитај повеќе

Lenovo го претстави LePad, хибриден компјутер кој функционира како таблет на допир работејќи на Android, но може да прикачи на лаптоп и да функционира како класичен екран додека лаптопот работи на Windows.

Прочитај повеќе

Dell го објави 5 инчниот Streak таблет кој работи на Google Android кој е првиот од многуте вакви планирани продукти на Dell. Интересните карактеристики на Streak, малата големина и можност за телефонски повици, се наменети пред се за телефонот таблетот да биде лесен за користење додека се движите.

Прочитај повеќе