Тоа што ме испровоцира да го напишам овој текст е Facebook групата „***ФејсбукОТ***почна да станува досаден(озбилно)“. Како дојде до ова најуспешната социјална мрежа да стане досадна?! Па нели беше најинтересна работа, дури и кога некој ќе праша некого за излагање, не вeлиш дојди на MSN (Windows Live Messenger), туку ајде на Facebook ќе се договориме.

Прочитај повеќе

Користејќи ја статистиката од Alexa и Google Trends, италијанскиот блогер Виченцо Косенза состави светска мапа на друштвените мрежи. Мапата ја покажува доминација на Facebook кој со 350 милиони корисници, околу 400.000 македонски корисници, е најпопуларната друштвена мрежа во 127 земји.

Прочитај повеќе