Што ако градот во кој живеете ја има истата судбина како Алепо? Токму ова може да го искусат жителите на Хелсинки со Perspectives: Aleppo-Helsinki. Станува збор за новинарски проект кој овозможува презентација на ужасните искуства од военото поле во Хелсинки. Проектот е дело на финската медиумска куќа Yle.

Прочитај повеќе

Автономни комбиња на компанијата Sohjoa наскоро ќе започнат со превоз на патници во Финска. За разлика од останатите држави кои сè уште тестираат, Финска се надева дека сервисот ќе стане вообичаен превоз за патниците. Финска овие тестови ги започна пред една година, а судејќи според одлуката се надеваат и на подолги линии. Првите тестови се возеа […]

Прочитај повеќе