При крајот на зимската распродажба, Steam ја објави листата од најпродавани и најиграни игри во 2017 годинa. Слично на претходната година, најпродаваните игри се наоѓаат во неколку категории, како Platinum, Gold, Silver и Bronze. Параметрите според кои Valve се одлучиле за ваква класификација се непознати, но се претпоставува дека игрите во горните категории имаат спечалено […]

Прочитај повеќе

Hellblade: Senua’s Sacrifice е е една од најочекуваните игри за месец август. Со нејзиното неодамнешно излегување, повеќето гејмери беа соочени со исклучително напната гејмплеј механика. Имено, доколку умрете доволно пати, ќе настапи целосна смрт, сејвовите ќе се избришат и ќе мора да почнете со играњето од почеток. Ваквиот permadeath систем е осмислен со цел да […]

Прочитај повеќе

Наспроти високите температури, нема апсолутно никаква суша на дигиталниот фронт. И додека поминувате квалитетно време со најблиските јунските или јулските игри, погледнете што сѐ би можело дополнително да ве израдува овој месец! The Long Dark (PS4, Xbox One, PC) – 1.август The Long Dark е игра која е невообичаено долго време дел од програмата за ран […]

Прочитај повеќе