Мини серијал кој на кратко ја дефинира IT терминологијата. 32bit – Мерка за тоа колку информации е способен компјутерот да процесира од еднаш. Постарите компјутери се 32 битни. 64bit – Технологија која ги процесира информациите во поголеми парчиња. Модерните компјутери се 64 битни. ADSL – Asymmetric Digital Subscriber Line е технологија која ја конвертира стандардната […]

Прочитај повеќе

Apple покрај тоа што денес го најави новиот оперативен систем OS X Lion, исто така го најави и новиот Cinema Display, кој сега ќе го носи името Thunderbolt Display. Овој дисплеј ќе им овозможи на сопствениците на Mac лаптопи да добијат поголем екран со поголема видливост, на кој ќе можат да додадат други приклучоци. Ова […]

Прочитај повеќе

Според Вол Стрит аналитичарите, побрзиот, потенок и полесен втора генерација iPad таблет е повеќе „еволуциски“ од „револуциски“, но сепак ќе биде уште еден хит од Apple кој ќе донесе пари.

Прочитај повеќе