Тоа што се случува во Грција е едноставно неверојатна приказна на која никој од нас не можеше да ја игнорира. Економската криза го извлече најлошото од политичарите, но и солидарност од луѓето од ширум светот, од Барселона до Скопје и пошироко. Како и се во денешното време поминато пред екран на телефоните, се започнува со […]

Прочитај повеќе

Доколку им веруваме на информациите што ги објавија Wall Street Journal, а овој весник ретко греши, Facebook ќе воведе хаштагови, но не толку наскоро. За тие што не се запознаени, Twitter скоро од самиот почеток користи хаштагови означени со #предзборот со кои се дефинираат одредени теми и ѝ овозможува на заедницата полесно комуницирање и пронаоѓање […]

Прочитај повеќе

Сега кога ќе споделите твит на Facebook ќе забележите дека се споделува и линк назад кон Twitter, вклучувајќи ги и линковите до хаштаговите. Ова е нова соработка меѓу Twitter и Facebook за која сè уште нема официјално соопштение, туку само потврда од Twitter дека започнуваат со подлабока интеграција со поддршка за бизнис страни, слика и […]

Прочитај повеќе

Целта на Hashstats.net е да им помогне на компаниите да ги разберат подобро резултатите од нивните маркетинг кампањи на друштвените мрежи. За да го реализираат oва, креаторите на проектот New Media Mk и дизајнерот Даниел Јанев ќе користат посебно изработен процес од три дела: најава на кампањата што вклучува следење на #хаштаговите, потоа мониторинг и […]

Прочитај повеќе

Идејата на This Summer е многу едноставна. Кампањата на Orange во соработка со агенцијата Poke од Лондон бара од корисниците на Twitter да ги твитнат своите планови за ова лето и да го додадат хаштагот #thissummer на твитот. Сите твитови со овој хаштаг потоа се претвораат во аудио запис. Содржината на твитовите ја чита професионален актер, кој на секој твит му дава „посебен третман“ според неговата содржина.

Прочитај повеќе

Како нов и неискусен твитерџија, пред да си го направам профилот се одлучив да прочитам по некој совет од веќе искусните. Наидов на некои доста добри и корисни совети, било да сте компанија или твитате само за себе, како да ги следите правите луѓе и како да привлечете следбеници. Во суштина, Twitter има смисла само ако има кој да твита, нели?

Прочитај повеќе