Аmazon ќе дозволи купување преку Twitter со едноставно маркирање на продуктот со хаш-таг #AmazonCart во САД или #AmazonBasket во В. Британија. Идејата на најголемата веб продавница е да го поврзе Amazon профилите со Тwitter за да им овозможи на корисниците со едноставно коментирање на продукт да го додадат во својата кошничка за нарачка. Со хаш-тагот […]

Прочитај повеќе

Користење колони во TweetDeck, следење на листи и хаш-тагови, па дури и откажување од некои профили кои само ви го претрупуваат фидот со вести… сите овие се методи за да може да се подобри Twitter искуството и да се откријат најновите и најважните-за-вас информации. Но, бидејќи има премногу твитерџии, следиме над стотина профили кои твитаат […]

Прочитај повеќе

Заедно со новиот редизајниран интерфејс, Twitter го претстави новиот кориснички профил и новиот профил за брендовите, две новини со кои сега се повеќе наликува на Facebook. Новиот Twitter ќе стартува за сите корисници во следниве неколку недели, но веднаш се достапни новите мобилни верзии за Android и iPhone. Нов изглед доби и почетната страна twitter.com. […]

Прочитај повеќе

Како и секоја година, Twitter ги објави прегледот на најпребаруваните и најсподелуваните хаш-тагови за 2011-та година. Според друштвената мрежа, овие топ трендови „ги рефлектираат различните нешта што ни се важни во нашите секојдневни животи“. Но, интересно е да се види дека покрај најпопуларниот хаш-таг „egipet“ кој е врзан со револуцијата во земјата, исто толку е […]

Прочитај повеќе

Mozilla продолжува со брзото освежување на својот веб прелистувач, пуштајќи ја во употреба осмата верзија на Firefox само шест недели откако беше пуштен Firefox 7. Во рок oд една година, Mozilla има пуштено дури пет верзии на Firefox. Новата, осма по ред верзија на Firefox визуелно скоро воопшто не се разликува од седмицата, меѓутоа сепак […]

Прочитај повеќе

Една од новините во Google+ е појавувањето на нотификации на Google+ јазиче. Google успеа одлично да го интегрира Google+ во сите свои сервиси, како и да го направи сериозен конкурент на Facebook, меѓутоа доколку корисниците сакаат да видат дали имаат некоја новост на Google+ без да мораа да се упатат на друштвената мрежа, мораа да […]

Прочитај повеќе

Moжеби сте веб дизајнер, програмер, хардверџија… но ако кликате често на компјутер тогаш во очите на вашите пријатели сте ИТ професионалецот кој знае се за компјутери и кој има секогаш слободно време и волја да поправи туѓ компјутер, дури и да преинсталира цел оперативен систем. @Kenzoawa а.к.а. Здравко Спасев, стартуваше нов кириличен хаш-таг на Twitter […]

Прочитај повеќе

Twitter сега има кирилична поддршка, односно може да се пребарува според кирилични хаш-тагови. Ова ќе биде одлично за македонските твитерџии да можат да дискутираат за теми без да им се губи разговорот меѓу побројните англиски твитови. Хаш-таговите, означени со знакот #, се користат да се одбележи тема или дискусија за потоа подоцна да може да […]

Прочитај повеќе

Секој ден, светот преку твитови пишува еквивалент на книга од 100 милиони страници, или 8.163 копии на „Војна и Мир.“, вели Twitter на својот официјален блог. Во споредба со истиот период минатата година, дневната количина на твитови се зголеми за импресивни 135 милиони, што придонесе на петдневно ниво да се достигнува и бројка од милијарда твитови.

Прочитај повеќе

Друштвените мрежи се за интеракција меѓу корисниците, меѓу брендот и клиентите. Но за да комуницирате со нив ќе мора да ги убедите дека сте вредни за нивното внимание.

Прочитај повеќе

Друштвените мрежи и целиот веб 2.0 феномен веќе се дел од популарната култура, давајќи им инспирација на младите за кои технологијата е нешто секојдневно.

Прочитај повеќе

Светското првенство е при крај, а со тoа и дискусии на друштвените мрежи за фаворитите, за кој фудбалер го бива, а кој е тапа, за прогнози… но тоа не е причина да не се прегледаат старите и интересни дискусии, нели?

Прочитај повеќе