Не е потребно никакво запознавање на ветераните со SiSoftware Sandra Lite. Повеќе од две децении, оваа софтверска алатка го дијагностицира вашиот систем и нуди детални извештаи за вашиот хардвер и софтвер. Точно е дека постојат неколку пакети на SiSoftware Sandra кои чинат исклучително многу пари (најевтината верзија е 70 долари), но поголемиот број корисници ќе […]

Прочитај повеќе

Вашиот компјутер е вашиот најдобар пријател, но колку добро го познавате? Sidebar Diagnostics е мала, но корисна алатка која ве опсипува со прецизни податоци за вашиот систем, како кој е произведувачот, какви се статусите и температурите на вашиот процесот и графичка карта, колкава е искористеноста на вашата меморија, и колку се оптоварени и брзи вашите […]

Прочитај повеќе

Обично, корисниците имаат одредена претстава за моќта на нивниот компјутер и за природата на хардверот и софтверот. Порано или подоцна, меѓутоа, се јавува потреба за поинтимно запознавање со компјутерот, особено доколку треба да сервисирате/надградите туѓ компјутер. Belarc Advisor е едноставна алатка која пушта корени уште од далечната 1996 година. На времето, Belarc Advisor беше многу поразлична […]

Прочитај повеќе

Засега проектот на WiFi Plug, основана од Леон Дојл, еден од учесниците на тв шоуто The Apprentice е едноставен – наместо креирање на паметни уреди кои ќе се поврзуваат на интернет и ќе се вклучуваат/исклучуваат, корисникот ќе може да ги вклучи на WiFi Plug приклучокот и со него да ги поврзе уредите со интернет.Корисниците може […]

Прочитај повеќе

(Ви се допадна рецензијата? Споделете го вашето мислење за овој фотоапарат на форумот на IT.com.mk) Имавме можност да другаруваме со супер зум апаратот Olympus SP-820UZ, благодарение на СЕТ компјутери. Овој апарат не е само актуелен заради таканаречените ProSumer или SLR Like, односно суперзум, туку и заради неговата изведба со CMOS сензорот кој се вградува кај […]

Прочитај повеќе

Со оглед на тоа што Intel Sandy Bridge е доволно долго на пазарот, слободно можеме да заклучиме дека компатабилните матични плочи се доста зрели со многу напредни опции, така да која плоча и да ја одбереме горе-доле сите се задоволителни и која и да ја одберете нема да погрешите. Со претставувањето на Intel Z68 чипсетовите […]

Прочитај повеќе

TP-Link TL-WR740N е комбиниран жичен/безжичен мрежен уред кој најчесто се користи и е предвиден за мали канцеларии и домашни безжични мрежи, пишува SaleSk во својата рецензија на „рутерчето“.

Прочитај повеќе

Apple ја претстави новата линија на 13, 15 и 17-инчните MacBook Pro лаптопи кои сега имаат побрз Sandy Bridge процесор и се првите компјутери кои ги имаат новиот Intel Thunterbolt портовите за побрз пренос на податоци.

Прочитај повеќе

Форумџиите стартува тема за креирање листа на странски онлајн продавница кои испорачуваат во Македонија, со и без поштарина и слични давачки. Листата не е конечна, туку е направена пред се според искуството на форумџиите, односно поголемиот дел од продавниците на мини-листата се проверени, некој или порачувал од нив или со сигурност знае дека вршат испорака во Македонија.

Прочитај повеќе