Дали e-ink екраните ќе успеат да ја заменат хартијата? Стартапот reMarkable се надева дека со својот таблет ќе успее да натера дел од љубителите на  хартија да се префрлат на дигитална верзија. ReMarkable е голем 10-3-инчен таблет, со 226 ppi. Уредот доаѓа со електронско пенкало кое овозможува цртање и пишување на екранпот. Она што е […]

Прочитај повеќе

Таман ќе помислиме дека сме виделе се од видеоигрите, ќе се појави нова игра која ќе не потсети зошто толку многу ги сакаме. Lumino City e креација на State of Play, мало студио од Лондон, кое за играта изработи три метарска макета од хартија, која се задвижува со помош на електромотори, а креираниот свет е […]

Прочитај повеќе

Родендени, венчавки, слики од деца, интересни настани и уште куп лични информации се споделуваат на друштвената мрежа. Зошто, како што чуваме слики во албум, да не ги архивираме и тие лични моменти во печатена книга?

Прочитај повеќе

Хартијата е се уште потребна за водење бизнис, но технологијата нуди решенија со кои ќе се намали користењето на хартијата и со тоа ќе се намалат и трошоците, вели Дејвид Смит, генерален менаџер на Xerox DocuShare, софтвер кој обезбедува менаџирање на содржината на компаниите.

Прочитај повеќе