Harry Potter Wizarding World e релативно нов веб сајт кој се претставува како официјалниот хаб за фановите на Harry Potter and Fatastic Beasts. На понуда имате најразлични забавни активности, како квизови, загатки и бројни извадоци од книги, слики, и видеа кои се замислени да ги активират младите умови и фанови на овој магичен серијал. Исто […]

Прочитај повеќе

Niantic Labs, компанијaта која ги сруши сите рекорди со претходната игра Pokemon Go, повторно ќе ве освои со носталгија. Овој пат проширената реалност доаѓа во Хогвoртс, а играчите ќе бидат во улога на волшебници. „Со „Harry Potter: Wizards Unite“ играчите кои сонуваа да бидат волшебници конечно ќе имаат можност да го искусат светот на Џ.К. Ролинг. […]

Прочитај повеќе

Студиото Warner Bros додаде уште пет наслови кои можат да се изнајмуат преку Facebook. Тие се: Inception, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Yogi Bear и Life as We Know It.

Прочитај повеќе