Валентин Демченко од Русија е кратор на еден од најкул проектите кои сме ги виделе досега. Тој успешно го рекреираше City Scanner дронот од Half-Life 2 и истот го сподели со нас на YouTube. За основа на леталото е искористен AX-2810Q-750KV дрон на кој му се додадени, DJI Naza-M Lite контролер, како и козметичките додатоци. Сè […]

Прочитај повеќе

Две култни игри на Valve сега се достапни на Android, но се достапни само на Nvidia Shield конзолата. Half-life 2 и Portal се портирани од Nvidia како дел од промоцијата на можностите на Shield, и чинат околу 10 долари; конзолата чини околу 200 долари. Според тоа што може да се види од видеото, двете игри […]

Прочитај повеќе

Овoј викенд фановите на Half-life 2 кои се членови на Steam организираат заедничко, истовремено играње на нивната омилена игра. Бројот на фанови кои се најавени да присуствуваат на настанот е околу 30.000, а целта е Half-life 2 да се врати на врвот на најиграни игри барем во времетрање на групната сесија. Членовите главно се собираа […]

Прочитај повеќе

Добрата игра за гејмерите е како добро напишана книга или привлечен филм. Не привлекуваат со приказната, карактерите, новите идеи, но најмногу не вовлекува во сосема нов и друг свет. Една од моите омилени игри Heroes of Might and Magic e направена од двајца ентузијасти, имаше никаков едноставен звук, графиката за денешни услови е ужасна, но имаше солидна митолошка подлога и добро обработен фантастичен свет.

Прочитај повеќе