Два сериозни безбедносни инциденти на дел од Android телефонитe се затворени, откако Google издаде безбедносна закрпа, јави ArsTechnica. Она што можеби е позагрижувачко е што апликации кои ги користат овие пропусти се достапни на Google Play. Дури 2.5 милиони малициозни апликации се преземени од Google Play Едниот од пропустите овозможува напад на актуелните Nexus телефони.  Пропустот на […]

Прочитај повеќе