Хакерската заедница направи многу, но предизвиците се сé поголеми, потребно е поголемо и пошироко ангажирање. Вака би го парафразирал Роп Гронгеп – хакер-ветеран и еден од основачите на легендарниот XS4ALL – во еден твит, како сиже на неговиот говор на отворањето на овогодинешниот, дваесет и седми по ред Chaos Communication Congress. Има одредена почит кога […]

Прочитај повеќе

Хакер познат како Kirllos продава 1.5 милиони пробиени Facebook профили по цена од 0.25 цента за профил, односно 25 долари за 1000 кориснички имиња и лозинки, пренесува Mashable повикувајќи се на податоци на безбедноснате експерти од VeriSign iDefense.

Прочитај повеќе