Спонзорирано од Netcetera

во feature, ИТ.МК, Спонзорирани

Google #HashCode е тимски натпревар во програмирање во кој до минатата година учествуваа натреварувачи од Европа, Средниот Исток и Африка, а од оваа година натпреварот е на глобално ниво и во него може да се вклучат натпреварувачи од целиот свет. Натпреварот е поделен во две рунди; првата е квалификациска и се одржува на 28 февруари, онлајн. Втората, финална […]

Прочитај повеќе

Факултетот за информатички и комуникациски техниологии во Битола го најави првиот ИТ хаб во регионот, BIT Hub. Хабот ќе можат да го користат сите студенти на факултетот, но и ИТ професионалци на кои ќе им биде потребна помош да стартуваат нова компанија или да се здобијат со претприемачки вештини. „Хабот е замислен како место каде […]

Прочитај повеќе