Twitter воведе две одлични новини кои треба да го олеснат споделувањето на пораките и содржина. Првата е групни директни пораки до дури 20 луѓе. Мрежата вели дека директните пораки најчесто се користат за приватни разговори, па затоа им беше логично да претстават групен приватен чет. New! Use Direct Messages to speak privately with a group […]

Прочитај повеќе

Поради се поголемата мобилност на интернет корисниците, друштвените мрежи еволуираат во помали, поприватни апликации кои им овозможуваат на корисниците да останат во контакт со своите најблиски пријатели. Станува збор за мобилните апликации за групно пишување кои благодарејќи на интернет можностите на паметните телефони овозможуваат одредена група на луѓе да комуницира истовремено, заменувајќи ги SMS пораките […]

Прочитај повеќе

Стартапот за групна комуникација, кој е стартуван само пред година дена, GroupМe, сега е во сопственост на Skype, популарен VoIP сервис кој неодамна беше и самиот купен од Microsoft за 8,5 милијарди долари. Skype наскоро ќе биде интегриран во Microsoft платормите xBox 360, Kinect, Office 365 и Windows Phone. Токму тука GroupMe, кој се покажа […]

Прочитај повеќе

Facebook го купи сервисот за мобилни групно комуницирање Beluga, според сајтот на сервисот каде се вели дека сервисот и друштвената мрежа „се посветени да креираат нови и подобри начини за комуникација и споделување групно искуство“ без да се додадат многу детали, пред се финансиски, за аквизицијата.

Прочитај повеќе