Филтрирањето на содржина станува неопходно на Facebook. Има само еден стрим каде се прикажуваат сите статуси од стотиците пријатели и уште толку фан страни кои се следат. Затоа Facebook ги престави Interest Lists, кои се обид да се реши проблемот со претерано многу содржина на едно место. Овие нови листи ќе дозволат следење на статуси […]

Прочитај повеќе

Google+ најави дека сега може да се споделуваат круговите јавно со своите пријатели. Circles имаат функција да ги групирате своите пријатели за кога ќе споделувате содржина да може полесно да одредите кој да ја види таа содржина. Но, една од можностите на круговите е и да се групираат луѓето кои ги следите, односно кои не […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа тестира промени на фидот со вести, меѓу кои и филтри за листи на пријатели и Smart Lists за автоматско организирање на пријателите. Smart Lists опцијата ги организира пријателите во три групи: соработници, луѓе што ги познавате од школо и локални пријатели. Ова автоматска листа сигурно е за да се мотивираат корисниците да ги […]

Прочитај повеќе

Evernote си доби редизајн на неговата веб верзија. Сивата околина стана посветла, со препознатливиот ред од најлево: вашите белешки, вашите тагови, листа од вашите белешки и преглед на една белешка.

Прочитај повеќе

Оpera конечно после доста бета тестирање го објави новиот Opera 11 прелистувач кој сега има организирање на табовите во групи и визуелни движења со глувчето за навигација низ страните.

Прочитај повеќе

Opera 11 бета сега има можност да се организираат табовите во категории со едноставно повлечи-и-спушти движење, што ќе ја поедностави работата на сите нас кои постојано имаат отворено куп табови.

Прочитај повеќе