WhatsApp е корисна апликација за социјализација, но една работа долго време се провлекуваше како трн во окото за повеќе корисници. Тоа е желбата на вашите контакти да ве додадат во што е можно повеќе групи, без да ве прашаат дали сакате или имате интерес во таквото нешто. Од неодамна, WhatsApp овозможи услови за ставање крај […]

Прочитај повеќе

Ништо ново што веќе не сме го виделе на Facebook и Twitter, но новост кај друштвената мрежа на Google. Google често размислува како функционираат луѓето и истото се обидува да им го пренесе преку своите сервиси, па така, од денес Google+ има нов сервис – Communities. Најверојатно веќе знаете за што се работи, но Communities […]

Прочитај повеќе

Иако од една страна се одлични друштвени алатки, сепак од друга новите групи на друштвената мрежа си имаат свои проблеми. Покрај додавање луѓе без нивна согласност, групниот чет може да биде проблем бидејќи можеби не сте расположени за разговор и да читате другите што пишуваат.

Прочитај повеќе

Facebook претстави нови групи, т.е. сега корисниците ќе можат да си креираат група со одредени пријатели во која ќе споделуваат одредени информации, слики и постови. Ова е еден вид организирање на стотината пријатели, пример, една група со колегите од работа, една со фамилијата… можете да се приклучите на вкупно 300 групи.

Прочитај повеќе