Facebook Groups е нова iOS и Android апликација од Creative Labs која е во целост посветена на разговорите кои се водат во рамките на Facebook групите. Апликацијата овозможува поедноставно споделување на содржини во групите во кои корисникот членува, а дополнително корисниците ќе можат да откријат и други групи кои се поврзани со некои од групите […]

Прочитај повеќе

Поради се поголемата мобилност на интернет корисниците, друштвените мрежи еволуираат во помали, поприватни апликации кои им овозможуваат на корисниците да останат во контакт со своите најблиски пријатели. Станува збор за мобилните апликации за групно пишување кои благодарејќи на интернет можностите на паметните телефони овозможуваат одредена група на луѓе да комуницира истовремено, заменувајќи ги SMS пораките […]

Прочитај повеќе

Иако од една страна се одлични друштвени алатки, сепак од друга новите групи на друштвената мрежа си имаат свои проблеми. Покрај додавање луѓе без нивна согласност, групниот чет може да биде проблем бидејќи можеби не сте расположени за разговор и да читате другите што пишуваат.

Прочитај повеќе

Clobby е Facebook апликација за комуникација со можност за групен чет. Апликацијата е многу поефикасна од примарниот чет на Facebook. Не само што е на поголем екран и не се појавува на сите отворени Facebook табови, туку можете да разговарате со повеќе пријатели одеднаш.

Прочитај повеќе