Само една година по претставувањето на Like копчето кое со неверојатна брзина го освои целиот свет, скоро 2.5 милиои веб сајтови го користат копчето, Facebook одлучи да воведе уште еден сличен новитет кој има голем потенцијал да стане следното Like.

Прочитај повеќе

Сега кога ќе пребарувате страни или луѓе на мрежата ќе добиете малку покорисни и покултурно прикажани резултати. Facebook го тргна делењето на лица и страни како што беше до сега, и ги смести сите на куп. Сега без врска на резултатот, дали е личен профил, група или фан страна ќе ги добиете сите излистани и ќе добиете од десно опции за да понудите пријателство, да кликнете Like на страна или да се вклучите во некоја од групите.

Прочитај повеќе

Тоа што ме испровоцира да го напишам овој текст е Facebook групата „***ФејсбукОТ***почна да станува досаден(озбилно)“. Како дојде до ова најуспешната социјална мрежа да стане досадна?! Па нели беше најинтересна работа, дури и кога некој ќе праша некого за излагање, не вeлиш дојди на MSN (Windows Live Messenger), туку ајде на Facebook ќе се договориме.

Прочитај повеќе