Сервисот за музика Grooveshark минатата недела беше затворен од властите во САД бидејќи беше обвинет дека должи десетици милиони долари за авторски права. Иако од компанијата најавија дека ќе ја почитуваат судската одлука, сепак очигледно не сите вработени се со исто мислење, па помал тим најави дека го оживува сервисот. Тимот ентузијасти веќе подолг период […]

Прочитај повеќе

Grooveshark е интернет сервис за музика, една од алтернативите на Last.fm. Содржи систем за пребарување, стримање, радио и апликација која ќе ви предложи некоја група по ваш вкус, a корисниците имаат можност и самите да прикачуваат музика и да си составуваат сопствени плејлисти. Се на се, се работи за одличен сервис преку кој дури и […]

Прочитај повеќе

Магазинот Time објави листа од 50 најдобри веб сајтови, во која нема рангирање, туку сајтовите се подредени низ неколку категории. Можеби листата е малку ориентирана кон САД посебно категоријата за спорт, сепак Time е американски магазин. Но… и покрој тоа листата е одлична од аспект да се видат модерните веб страни, содржината и услугите кои тие ги нудат, како и нивното се поголемо влијание ширум светот, како на пример TED.com и Wikileaks.com кои се најдоа меѓу најдобрите во категоријата за најдобри сајтови за вести.

Прочитај повеќе