Математиката можеби не може да дискриминира, нo погрешно внесени податоци креираат погрешни резултати од алгоритмите. Кети Онил авторот на „Weapons of Math Destruction“ објаснува како погрешните влезни податоци водат до погрешни заклучоци. Токму погрешните влезни податоци водат до повеќе уапсени афроамериканци и подолги казни за нив, иако не постои реална основа за ова. За многу […]

Прочитај повеќе

Fix it e нов бета и беслпатен софтвер на Microsoft кој автоматски го проверува и поправа Windows оперативниот систем.

Прочитај повеќе