Од сите провајдери на услуги преку облакот Amazon е компанијата чии облаци најмногу загадуваат, BBC ја пренесува објавата на Greenpeace. Amazon не се согласува со истражувањето и тврди дека податоците не се точни. „Извештајот на Greenpeace е погрешен, бидејќи користат нeточни податоци за потрошувачката на Amazon Web Service(AWS). Користење на инфраструктира на AWS Облакот е […]

Прочитај повеќе

Greenpeace остро го критикува Facebook заради користење на електрична енергија генерирана од јаглен за својот нов дата центар во Орегон. Откако стартуваа група на Facebook, која сега има над 600.000 членови, еколошката организација сега објави и видео „So Coal Network” таргетирајќи го дрскиот основач на Facebook, Марк Зукерберг кој се „уште може да го промени своето мислење“.

Прочитај повеќе

Greenpeace, еколошката организација, откако го искористи Facebook да го „победи“ Nestlé, велејќи дека „друштвените мрежи можат да ја спасат планетата“, сега се сврте на самата мрежа бидејќи гради дата центар кој користи струја генерирана од јаглен.

Прочитај повеќе

Со кампања на друштвените мрежи Greenpeace успеа да го натера Nestlé да престане да соработува со компании кои ги уништуваат прашумите за масло од палми, бидејќи им наштетува на животните.

Прочитај повеќе