Google на почетокот од овој месец го редизајнираа YouTube, а со новиот дизајн, корисниците на поголеми екрани имаат голем празен простор од десната страна. Зошто целиот нов дизајн е порамнет на левата страна, знаат само од компанијата, но ние сме тука да ви понудиме едно решение. Доколку не сакате фокусот да ви биде на левата […]

Прочитај повеќе

Facebook се збогати со видео чет кој е поддржан од Skype. Овој новитет овозможува Facebook корисниците да се гледаат додека разговараат. Се разбира ова значи и нов изглед на чет опцијата, која сега се појавува како странична „лента“ од десната страна која ги содржи сите ваши онлајн контакти, тие што се онлајн се означени со […]

Прочитај повеќе

Користејќи скрипта за Greasemonkey додатокот за Firefox за персонализирање сајтови, можете да си направите минималистички Facebook, односно Facebook страна која го нема десното мени, има пошироко место за постовите, тргнато е чат инфото од левата колона и четот е малку транспарентен.

Прочитај повеќе