Веб базираниoт сервис за документи, Docs.com на Microsoft сега имаат опција за брзо креаирање резиме со податоци од вашиот Facebook профили, и креаирање на графикони со Facebook пријателите.

Прочитај повеќе

Блогот website-monitoring.com објави интересен графикон во кој се презентира историјата и неверојатната статистика на друштвената мрежа која според сајтот има над 400 милиони активни корисници (наспроти над 500 милиони регистрирани).

Прочитај повеќе

Македонија има околу 850.000 интернет корисници, велат графиконите на Google кои земаат податоци од Светска банка. Споредено со другите балкански земји Македонија има повеќе корисници само од Албанија и Црна Гора, но секако мора да се земе в обзир и бројот на жителите на една земја.

Прочитај повеќе