Компјутерска опрема, пронајдена во куќа во Гостивар, се користела непознат период за незаконито реализирање на меѓународни разговори, вели Министерството за внатрешни работи. МВР во координација со полициските служби од Република Србија, во акција со име „SIM бокс“ работеа да ја запленат опремата во Македонија и во Србија, која се користела како нелегален оператор за остварување […]

Прочитај повеќе

AutoComplete опцијата на Google е алатка која ви помага „да ги одморите прстите“, да побрзо и поедноставно да дојдете до резултатот кој го барате сугерирајќи ви пребарувања слични на она што сте започнале да го пишувате, вклучувајќи ја како клучен фактор популарноста на бараното. Сите резултати кои ќе ви бидат понудени од Google AutoComplete претходно се внесени од страна на други Google корисници. Се решив да направам едно мало истражување, (инспириран од следниов линк), и да разгледам како Македонија е претставена според Googlе, односно што е она што најмногу го бараат корисниците и што е најпопуларно за секој македонски град.

Прочитај повеќе