Google ги прогласи настаните кои ја одбележаа годната според пребарувањата, можеби очекувано на прво место е Нелсон Мандела, лидерот без кој не може ниту да се замисли модерна Африка. Во најпопуларните пребарувања во изминатата година се и немили настани кои не погодија во 2013, терористичкиот напад врз Бостонскиот маратон и разурнувањето кое го направи тајфунот […]

Прочитај повеќе

Google ги објави најпопуларните и најбарани термини и теми во тек на 2010 година. Меѓу „најжешките“ пребарувања се Светското првенство во Јужна Африка, контроверзниот Chatroulette сервис, поп ѕвездата Џастин Бибер, Apple-овиот iPad, земјотресот во Хаити… и уште неколку термини и теми кои го покажуваат глобалниот интерес за нештата и популарните настани кои се случија во тек на годината.

Прочитај повеќе