Google Ventures oтвори канцеларија во Лондон од каде ќе ја набљудува европската стартап сцена, и ќе инвестира околу 100 милиони долари во „најдобрите идеи од најдобрите претприемачи“. Иако Европа заостанува зад САД во технолошките иновации, сепак Google вели дека има „огромен потенцијал, посебно во поголемите градоби како Лондон, Парис, Берлин, Скандинавскиот регион – од каде […]

Прочитај повеќе

Google Ventures, одделот за инвестиции на гигантот, за својата една година постоење објави веб сајт со информации за инвестициите. Интересно една од инвестициите е Recorded Future пребарувачот кој е кратко објаснет дека го анализира пребарувањето и може да ја предвиди иднината.

Прочитај повеќе